Problem s libidom vam spava noću? Adekvatna prehrana će ukloniti ovaj problem

Ispada da postoje sastojci koji promiču uspješan seksualni život i jačaju muški libido. Da biste vodili aktivan seksualni život, posebnu pozornost treba posvetiti količini selena i cinka na jelovniku.

Tijekom ejakulacije spermija dolazi do velikog gubitka selena, tako da ne biste doveli do njegovog deficita, trebali biste jesti proizvode koji sadrže ovaj mineral – pšenične klice, tunu, luk i orahe.

Više od polovice cinka nakuplja se u tijelu u muškim žlijezdama. Stoga, s nedostatkom ove komponente, njihova se učinkovitost smanjuje. Osim toga, cink je uključen u sintezu testosterona – hormona koji snažno utječe na seksualnu želju. Najbolji prirodni izvori cinka u prehrani su sirove kamenice, dagnje, meso, riba, pšenične klice, sjemenke bundeve, žumanjak i mahunarke. Oprez! Resursi cinka u tijelu znatno se osiromaše pod utjecajem alkohola i cigareta.

Što je negativno za muški libido?

Postoje promjenjivi faktori koji mogu utjecati na razinu potencije. Ograničavanjem negativnih i podizanjem blagotvornih moguće je značajno poboljšati seksualnu funkciju. U svjetlu trenutnih problema, takvo je znanje dragocjeno.

 • Dugotrajni stres
  Stres je ključan. Izlazak iz stresnog položaja obrambenom rukom može povećati libido. Međutim, danas se češće rješavamo dugoročnog stresa. U ovom slučaju mehanizam borbe ili bijega ne djeluje, jer je tijelo podvrgnuto dugoročnim hormonima stresa. Oni zauzvrat imaju izuzetno negativan učinak na potenciju.
  Vodite računa o okruženju u kojem živite, ljudima oko kojih se okružite i kako pristupite stresnim situacijama. Smanjite razinu stresa na minimum i vidjet ćete pozitivne promjene iz tjedna u tjedan.
 • Prerađena hrana
  Sve u našem tijelu izgrađeno je od opeke. Cigle se mogu dobiti samo u normalnim uvjetima jedenjem hrane i ispijanjem pića. Ne obazirući se na vrijednu hranu, lišite se mnogih dodatnih pogodnosti. Zapamtite, nedostatak ne škodi. Međutim, ako imate problema, obratite pažnju ako jedete šareno i raznoliko. Vrijedno je paziti da dnevno pojedete 5 porcija povrća, uključite vrijedne izvore masti i visokokvalitetne bjelančevine.
povećanje libida

Važnost prehrane za poboljšanje muškog libida

Pravilno odabrana dijeta ima dvostruko značenje za vaš intimni život. Prije svega, pomaže zadržati seksualnu izvedbu dulje. Drugo, pomaže u seksualnom učinku i sprječava da se problemi pogoršaju.

Opća načela dijeta koja pogoduju održavanju seksualnog zdravlja

Da biste održali seksualno zdravlje, pobrinite se da svaki dan na vašem jelovniku budu 3-4 porcije voća i 2-3 porcije povrća. U svoj izbornik uvrstite orahe i mahunarke, ribu, posebno masnu hranu, biljna ulja i mliječne proizvode.

Problemi s libidom – hrana za poboljšanje muškog libida

Problemi s muškim libidom, tj. Postizanje i održavanje erekcije, često su rezultat nedovoljne razine testosterona, tj. Muškog spolnog hormona. Regulacija ove erektilne disfunkcije ne mora nužno uključivati ​​i složenu hormonsku terapiju. Kao što se obično naglašava, cink aktivno sudjeluje u sintezi testosterona. Stoga bi dopunjavanje ovog minerala hranjivim tvarima ili davanje tijelu u prehrani trebalo pozitivno utjecati na erektilnu disfunkciju (naravno, očekujemo čuda samo do određenih granica).

Stoga, prilikom sastavljanja “prehrane za poboljšanje libida”, trebali bismo uključiti takve proizvode bogate cinkom kao što su:

 • Tamni kruh
 • Mršavo meso
 • jetra
 • heljda
 • jaja
 • Rennet sir
 • plodovi mora
 • orašasto voće
 • mekinje

Imajte na umu da se cinik za probleme s krevetom bolje apsorbira iz životinjskih proizvoda od biljnih.

Najefikasniji natiralni afrodizijaci za muškarce

Znanstvenici još proučavaju snagu afrodizijaka – uzročnika koji se stoljećima pripisuju seksualnoj stimulaciji. A ako jesu, vrijedi ih isprobati. Napokon, ta mišljenja o nekom bilju, voću, povrću ili mnogim drugim proizvodima nisu ni iz čega. Dakle, neka znaju da mogu raditi drugačije. Postoje oni koji pobuđuju požudu u oba spola i oni koji djeluju više na jedan spol. Oni koji neće nauditi čak i u višku i oni koje treba koristiti umjereno. Osobito treba biti oprezan s bilo kakvim detaljima kupljenim putem interneta ili čak i u seksualnim prodavaonicama, pogotovo jer nisu svi opremljeni informativnim brošurama. I naravno pročitajte ove letke.
Evo popisa najučinkovitijih afrodizijaka za muškarce:

 • lubenica
 • breskve
 • kamenica
 • škampi
 • muškatni oraščić
 • đumbir
Sending
User Rating 5 (1 vote)

Diplomiran nucricionista-dijetetičar iz Sveučilišta u Dubrovniku, kao i licencirani instruktor fitnesa u splitskom športskom klubu. Diplomirao sam na Akademiji i stalno širim svoje znanje na raznim događanjima i tečajevima. Trenutno sam osobni trener u jednoj od dubrovačkih dvorani. Sport je sa mnom od malih nogu, prvo nogomet pa zatim 4 godine treninga snage. Savjetujem na mnogim web stranicama kao urednik i stručnjak za dijetetiku i nadopunu. Strast mi je  sport i novinarstvo. Svakodnevno provodim vrijeme sa svojom obitelji i istražujem spoznaje o sportskim proizvodima, kozmetici i biljnim dodacima.

Leave a comment

Your email address will not be published.


* Checkbox GDPR is required

*

I agree

*


Kolačići koristimo na našoj web stranici.

Potvrdite da prihvaćate naše Pravila o privatnosti. Pravila o privatnosti