Impotencija. Seksualno stanje muškarca – o čemu ovisi?

Impotencija

Za većinu muškaraca, odrednica seksualnog stanja je sposobnost lakog postizanja erekcije. Čak i jedan im neuspjeh na ovom području čini neugodnost, čim se situacija ponovi, stres i poraste.

Impotencija? Samo se opusti

Muškarci različito reagiraju kada se suoče s erektilna disfunkcija. Neki traže krivicu kod partnera, drugi tvrdoglavo tvrde da nešto nije u redu s njima. U međuvremenu, impotencija najčešće imaju vrlo konkretni uzrok, za pronalaženje i prevladanje kojeg dovoljno je biti strpljiv, miran i otvoren.

Impotencija

Životni stil – što previše nije i baš zdravo

impotencija mogu biti rezultat specifičnog životnog stila. Preopterećenje dužnostima i umor koji proizlazi iz toga ne pomažu da se opustiš u krevetu. Osim toga, u stanjima dugotrajnog stresa, smanjuje se libido, a produljena seksualna apstinencija još
i povećava razmjere disfunkcija.

Stres je često praćen od strane loših navika. Cigarete, alkohol i previše kofeina mogu utjecati erekciju bez obzira na starost muškarca.

U takvoj se treba situaciji malo smiriti i usporiti život. Oba partnera će trebati duži odmor, po mogućnosti u krilu majke prirode, u kombinaciji s tjelesnom aktivnošću. Također će pomoći smanjiti uporabu lijekova i prebaciti se na zdravije prehrambene navike. Za jačanje libida dobra je dijeta bogata cinkom i vitaminima B, koji se prvenstveno nalaze u punom zrnu, plodovima mora te povrću.

Zdravstveni problemi – koje bolesti otežavaju erekciju?

impotencija vrlo često utječu na zrele muškarce, kod kojih proizlaze iz različitih bolesti. impotencija simptomi su ne samo smanjenja proizvodnje testosterona, već i dijabetesa, hipertenzije, ateroskleroze ili bolesti kralježnice, a također i rezultat korištenih za njihovo liječenje lijekova. Muškarci stariji nego 50 godina bi trebali testirati razinu testosterona i prolaktina, a i češće pregledati svoje zdravstveno stanje.

Impotencija

Kad neće erekcija doći sama

Bez obzira na starost i stil života, vježbe za jačanje penisa i mišića dna zdjelice uvijek su korisne u poticanju libida i erekcije. Dobar rezultat također se može dobiti dobro odabranim seksualnim tehnikama i erotskim gadžetima koja senzibiliziraju erogene zone. Ponekad je to dovoljno. Međutim, impotencija ponekad zahtijevaju suradnju sa
specijalistom – seksologom, endokrinologom ili psihoterapeutom.

Sending
User Rating 5 (1 vote)

Diplomiran nucricionista-dijetetičar iz Sveučilišta u Dubrovniku, kao i licencirani instruktor fitnesa u splitskom športskom klubu. Diplomirao sam na Akademiji i stalno širim svoje znanje na raznim događanjima i tečajevima. Trenutno sam osobni trener u jednoj od dubrovačkih dvorani. Sport je sa mnom od malih nogu, prvo nogomet pa zatim 4 godine treninga snage. Savjetujem na mnogim web stranicama kao urednik i stručnjak za dijetetiku i nadopunu. Strast mi je  sport i novinarstvo. Svakodnevno provodim vrijeme sa svojom obitelji i istražujem spoznaje o sportskim proizvodima, kozmetici i biljnim dodacima.

Leave a comment

Your email address will not be published.


* Potrebna je suglasnost

*

Prihvatiti

*


Kolačići koristimo na našoj web stranici.

Potvrdite da prihvaćate naše Pravila o privatnosti. Pravila o privatnosti